Verdens største tagplacerede solcelleanlæg skal opstilles i Horsens
Solcellanlægget bliver verdens største. Det får en kapacitet på 35 MW, og overgår dermed det anlæg, som Tesla har opført på sin fabrik i Nevada. (Illustration)
Foto: SolarFuture

Overgår Tesla:
Verdens største tagplacerede solcelleanlæg skal opstilles i Horsens

Den danske virksomhed SolarFuture skal udføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg på DSV’s nye logistikcenter i Horsens.
27. FEB 2024 12.04

Et solcelleanlæg med en kapacitet på 35 MW er normalt kun noget, der bliver opstillet i solcelleparker på landjorden, men på DSV’s nye logistikcenter i Horsens bliver de mange solceller opstillet på taget.

Arbejdet er sat i gang i Horsens, og når de mange solceller er færdiginstalleret i december i år vil det være verdens største tagplacerede solcelleanlæg. Det oplyser solcellevirksomheden SolarFuture APS fra Albertslund, som står for etableringen af solcelleanlægget, i en pressemeddelelse.

I Danmark er der ingen tagbaserede projekter, der er tilnærmelsesvist så store som projektet i Horsens, og man skal til udlandet for at finde lignende projekter udført på industriens tage. Men selv i sammenligning med de største fra udlandet, herunder Teslas GigaFactory i Nevada på 24 MW, vil elproduktionen fra solcelleanlægget i Horsens overgå de eksisterende installationer i verden.

- Det er et skelsættende projekt for både os i SolarFuture ApS, men for hele solcellebranchen generelt. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udvalgt til at opføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg, som vi glæder os til at levere, siger Mads Christensen, som er administrerende direktør i SolarFuture ApS.

Bygningsmassen på DSV’s logistikcenter er på over 300.000 kvm, et areal der svarer til verdens 5. største bygning, hvoraf størstedelen af tagfladen bliver dækket af solcellepaneler.

Den årlige produktion af grøn strøm fra det nye solcelleanlæg forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7.300 husstande, eller seks pct. af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune.

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter