Konge for den grønne omstilling
Kong Frederik er i Polen for at hjælpe danske virksomheder med at eksportere grønne løsninger.
Foto: Sergei Gapon/AFP/Ritzau Scanpix

Konge for den grønne omstilling

Krigen i Ukraine og konflikten i Mellemøsten understreger vigtigheden af grøn omstilling, siger kongen på besøg i Polen.
31. JAN 2024 11.25

Kong Frederik vil som regent fokusere på at bekæmpe klimaforandringer.Det siger han under en tale i forbindelse med et grønt erhvervsfremstød i Polen onsdag.

Det er hans første offentlige udtalelse siden tronskiftet.Kongen nævner krigen i Ukraine og konflikten i Mellemøsten som en del af årsagen til, at det er vigtigere end nogensinde før at fokusere på grøn omstilling.

- Konsekvenserne af krisen er enorme, men det har været med til at bringe vores nationer tættere på hinanden, siger han.

Talen holder han som en del af en åbningsceremoni ved det historiske museum i Polens hovedstad, Warszawa. Den er med til at markere den officielle start på erhvervsstødet, der finder sted over de næste tre dage.

Kongen ledsages på turen af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard (M) og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).

Sammen med 59 danske virksomheder skal de fremme danske løsninger på den grønne omstilling. Blandt de deltagende virksomheder finder man navne som Vestas, Ørsted og Danfoss.

Erhvervsfremstødet kommer primært til at handle om energieffektivitet og klimavenligt landbrug.

ritzau  jel

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter