Fasttrack i myndighedsbehandling
Havnedirektør i Køge Havn og næstformand i Danske Havne Thomas Elm Kampmann vil gerne have hurtigere myndighedsbehandling, når havnene fx skal søge om uddybelse af en sejlrende.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, Danish Offshore Industry, DOI.dk

Fokuspunkt for Danske Havne i Havnepartnerskabet:
Fasttrack i myndighedsbehandling

Næstformand i Danske Havne Thomas Elm Kampmann løfter sløret for en ting, organisationen arbejder på. Han fremhæver behovet for at fremskynde tilladelser til projekter som havne- og sejlrendeuddybning for at øge tempoet i havneudviklingen.
27. FEB 2024 11.35

Som havnedirektør i Køge Havn og næstformandmand i Danske Havne, er Thomas Elm Kampmann særligt optaget af en sag i Havnepartnerskabet, som han mener, har betydning for alle danske havne. Det handler om at lette processen for havnenes ansøgning om myndighedsgodkendelser.

Det kunne fx være den uddybning af sejlrenden til Esbjerg Havn, som nu er Nato-havn. Denne proces involverer flere myndigheder, herunder Kystdirektoratet og Miljøstyrelsen, og kan være langvarig, uanset projektets natur. Kampmann ser derfor et behov for at indføre en hurtigere ansøgningsprocedure.

- I Havnepartnerskabet arbejder vi på, at vi skal have et fast-track i myndighedbehandlingen, siger Thomas Elm Kampmann, der ikke er i tvivl om, hvorfor det er nødvendigt:

- Så kan vi i havnene være agile. Fx venter virksomhederne venter virksomheder ikke på, at der kommer en tilladelse, hvis vi skal vente år og dag på tilladelser.

Om fast-track bliver en del af Havnepartnerskabets fremtidige anbefalinger, vil tiden vise, når partnerskabet kommer med sine anbefalinger indenfor de kommende måneder.

Esbjerg er velkommen tilbage

Esbjerg Havn der er en af de havne, der har ansøgningen om uddybning af sejlrenden liggende, har meldt sig ud af Danske Havne med effekt fra årets udgang.

Næstformanden har personligt haft et virkeligt godt samarbejde med Esbjerg Havns direktør Dennis Jul Pedersen, og Thomas Elm Kampmann er da også ked af udmeldelsen.

- Jeg beklager, at de danske havne ikke kan stå samlet. Men jeg håber, vi kan skabe nogle rammer og muligheder, så Esbjerg igen kan komme tilbage i folden på et tidspunkt, siger Thomas Elm Kampmann.

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter