Et nyt værktøj til rapportering for udlejere er på trapperne
Underdirektør i EjendomDanmark Jan Ellebye kunne give tilhørerne på Energiforum 2024 en ide om, hvordan kan fx kommer tættere at afrapportere en udlejningejendoms samlede vandforbrug med onlineværktøjet ”Real ESG”.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, Danish Offshore Industry, DOI.dk

ESG :
Et nyt værktøj til rapportering for udlejere er på trapperne

Bæredygtighedsregler banker på døren hos udlejere, og nu er EjendomDanmark på vej med et nyt værktøj til sine medlemmer og andre udlejere. ”Real ESG” er udviklet i samarbejde med Realdania.
6. MAR 2024 10.35

Energiforum 2024 har også kigget på, hvordan man som udlejer kan komme i gang med bæredygtighedsrapportering i praksis. Og det er noget, der er på vej inden for udlejning af ejendomme, uanset om man er en lille eller en stor udlejer.

EjendomDanmark har udviklet "Real ESG”, som snart vil være tilgængeligt online til fri og gratis brug.

- ”Real ESG” har soft launch den 13. marts, og det er gratis for vores medlemmer og alle andre virksomheder, der udlejer. Vi tilbyder dette, fordi udviklingen af ”Real ESG” er sket med støtte fra Realdania, fortæller Jan Ellebye, der er underdirektør i EjendomDanmark.

Environmental, Social og Corporate Governance, som ESG står for, stammer fra EU og er nu på vej ind i udlejningsbranchen.

Både små og store udlejere

- Det hele stammer fra finansbranchen, og nu er det på vej ind i udlejningsbranchen, forklarer Jan Ellebye, der oplever en stor velvilje til at engagere sig, selvom udgangspunktet for udlejerne er meget forskelligt:

- Det kan være den lille udlejer med to huse eller den mellemstore udlejer. De små udlejere venter på, at nogen kommer og fortæller dem, hvad de skal gøre. De siger: ”Vi vil gerne, hvad skal vi gøre?”.

Jan Ellebye har også et godt eksempel på, hvor forskelligt udgangspunktet kan være for udlejere.

- Vi ser stadig nogle udlejere, der har kontrakten på papir, fordi de ikke er digitaliserede, siger Ellebye.

Disse meget forskellige udgangspunkter er der taget højde for i ”Real ESG”.

- Platformen er målrettet ejendomsbranchen og er primært lavet til de små og mellemstore virksomheder, for det er dem, der er mest udfordrede, siger Jan Ellebye.

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter