Søren Gades dobbeltrolle spøger: Esbjerg Havn har meldt sig ud af Danske Havne
Med indmeldelsen i DI vil Esbjerg Havn så tæt som muligt på sine kunder.
Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Søren Gades dobbeltrolle spøger: Esbjerg Havn har meldt sig ud af Danske Havne

Esbjerg Havn har i stedet meldt sig ind i Danske shipping- og havnevirksomheder under Dansk Industri.
29. JAN 2024 13.17

ESBJERG: Kritik af Søren Gades dobbeltrolle er ikke hele årsagen, men spillede ind på beslutningen: En af Danmarks allerstørste havne har meldt sig ud af brancheorganisationen Danske Havne. Nemlig Esbjerg Havn, som samtidig har meldt sig ind i Dansk Industri.

Næstformand i bestyrelsen Jesper Frost Rasmussen (V), der også er borgmester, giver som grund, at Danske Havne ikke nødvendigvis varetager Esbjerg Havns interesser bedst, men lægger ikke skjul på, at sagen om folketingsformand Søren Gades rolle som bestyrelsesformand for Esbjerg Havn også spiller ind:

- Det blev nok den berømte dråbe, siger han til DK Nyt og henviser til, at formanden for Danske Havne, Carsten Aa, sidste år udtalte sig kritisk om Gades dobbeltrolle. Han mente, at dobbeltrollen indebærer en ”latent risiko” for varetagelse af flere interesser.

- Det skal han ikke blande sig i, siger Jesper Frost, der finder udtalelsen upassende - og peger på, at Esbjerg har flere fælles interesser med store havne omkring Nordsøen.

Fra sin side afviste Carsten Aa i januar 2023, at han havde udtalt sig på vegne af Danske Havne, men som direktør for Odense Havn, som er en konkurrent til Esbjerg Havn, da begge havne især har øjnene rettet mod offshore vindområdet. 

"Vi passer os selv"

I december 2022 besluttede et flertal i Udvalget for Forretningsorden, at Søren Gade godt kunne fortsætte i flere lønnede bijob.

Ifølge direktør for Esbjerg Havn Dennis Jul Pedersen er begrundelsen for at træde ud af Danske Havne, der har både små og store havne som medlemmer, at der ikke er sammenfaldende interesser:

- Vi passer os selv her på vestkysten. Og nu er vi med i Danske shipping- og havnevirksomheder under Dansk Industri og kommer så tæt som muligt på vores kunder.

Esbjerg-direktøren er trods udmeldelsen medlem af bestyrelsen i Danske Havne og fortsætter som sådan året ud, hvor også havnens medlemskab stopper. 

Ifølge Jesper Frost er også Aarhus Havn medlem af Dansk Industri.

 

 

 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter