Ro i maven: Skagen Havn arbejder med økonomisk snusfornuft
Skagen Havns nye havnekontor blev indviet i efteråret 2023, og det er med sikkerhed en kandidat til Danmarks flotteste havnekontor.
Foto: Skagen Havn

Udvidelse med omtanke:
Ro i maven: Skagen Havn arbejder med økonomisk snusfornuft

Stabilitet, langsigtethed og tætte relationer giver udviklingsmuligheder i havnedriften på toppen af Danmark, hvor havnens kunder er med til at sikre den gode økonomi med langtidskontrakter.
26. MAR 2024 10.50

I en tid, hvor de to nordjyske havne Hanstholm og Frederikshavn er i en situation med en gæld i størrelsesordenen på henholdsvis cirka 500 mio. og 1,5 mia. kr., så ser det helt anderledes ud i Skagen Havn. Her er havnens brugere nemlig en del af satsningerne bag havneudvidelserne.

- Vi har langtidskontrakter, der er uopsigelige, med vores brugere. Det giver robusthed for havnen og ro i maven for bestyrelsen og mig selv, siger havnedirektør Willy B. Hansen, der har ledet havnen siden 2003.

De gode og langtidsholdbare relationer er nærmest blevet et kendetegn for havnen, og det har givet gode udviklingsmuligheder allerede.

- Vi skal blive ved med at skabe vækst. Derfor vil vi have, at kunderne også har hånden på kogepladen, så man kan bygge og udvide med den ro i maven, siger han og forklarer videre:

- Vi skal blive ved med at skabe vækst. Det skal vi have likviditet til at kunne gøre.

Hånden på kogepladen for virksomhederne er helt konkret for havnens kunder.

- Vi beder om garantier hos moderselskaberne, siger Willy B. Hansen.

Det lyder måske hårdt, men resultatet er faktisk et helt andet.

- På vores måde er der en fælles tro på, at vi kommer til at gennemføre det planlagte sammen, siger han og uddyber:

- Men det kræver, at man skaber relationer og gensidig tillid. Det kræver også, at man drikker mere end en kande kaffe sammen. Det har altid været vores tilgang.

Der er endda flere positive sideeffekter af den tilgang og de gode langtidsrelationer.

- Det er tilfredsstillende at se vækst og udvikling på flere niveauer, og det gør det lidt sjovere at gå på arbejde hver dag, siger Willy B. Hansen, der sidder i det nye havnekontor, som meget vel kunne være en kandidat til Danmarks absolut flotteste havnekontor.

Thyborøn Havns kontor er nok det tætteste, man kommer på et lignende byggeri, siger jeg.

- Vi har faktisk været en tur i Thyborøn, inden vi byggede det her, siger Willy B. Hansen med et smil, der viser, at han også er stolt af havnens nye havnekontor.

Havnekontoret stod færdigt i efteråret 2023 til en pris på 44 mio. kr.

Tallene taler for sig

Arbejdet sammen med havnens langvarige kunder har også betydet, at der er en økonomisk stabilitet og fortsat udvikling, der er fulgt med. Helt konkret har det betydet, at havnen ikke kun har gennemgået udvidelser. Overskuddet har nemlig udviklet sig markant.

- I 2012 havde vi en omsætning på 27 mio. kr. - i 2022 havde vi en omsætning på 78 mio. kr. Og vi endte med et overskud på cirka 27 mio. kr., forklarer havnedirektør og røber lidt om regnskabsåret 2023:

- Vi kommer til at overgå begge.

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter