Energiforum 2024: Forberedelserne er i fuld gang
Energiforum Danmarks direktør Dorte Nørregaard Larsen er i gang med forberedelserne til dette års konference
Foto: Janne Roest-Madsen - Energiforum Danmark.

Energiforum 2024: Forberedelserne er i fuld gang

Springet ind i fremtidens sektorkobling begynder på konferencen i marts, hvor der vil være fokus på energiforbruget i bygninger. Både fjernvarme og solceller bliver tænkt ind i morgendagens byggeri.
16. JAN 2024 10.30

Det er langt fra første gang, at Energiforum Danmark afholder sin årlige konference. Når Energiforum 2024 finder sted den 5. og 6. marts 2024 på Hotel Nyborg Strand, fortsætter traditionen.

- Vi har afholdt konferencen siden midten af 1980'erne, hvor vi hed 'Forening for Energistyring.' Energistyring omkring bygninger er stadig vigtig, fortæller direktør Dorte Nørregaard Larsen, der selv har været hos Energiforum Danmark siden 2002.

Årets konference har temaet: "Ingen grund til at vente. Alt dette kan vi nå inden 2025 og 2030." Selvom der er sket ændringer siden konferencens begyndelse, er der stadig nogle grundlæggende principper.

- De gamle dyder med at spare på energien er stadig relevante. Det handler stadig om at bruge færrest mulige kilowattimer, forklarer Dorte Nørregaard Larsen.

Det der kan gøres i dag?

I dag er det også nødvendigt at reducere CO2-udledningen i forbindelse med bygningsmasse. Og det er her, "ingen grund til at vente" kommer ind i billedet, da der allerede findes løsninger.

- Der er virkelig ingen grund til at vente. Alt, man kan gøre i dag, virker og skaber resultater. Vi skal i gang nu, og vi skal anvende alle tilgængelige løsninger, siger direktøren, der har samlet first moverne til årets konference:

- Vi har samlet de mennesker, der er gået i gang og ikke venter på, at det hele falder på plads.

Energiforum 2024 handler også om at vise det innovative nye og sætte sektorkoblingen i gang.

- Vi har også inviteret dem, der har taget noget nyt i brug, selvom det måske ikke er fuldt ud implementeret endnu, siger hun.

Et eksempel fra konferencens program på andendagen illustrerer dette.

- Et eksempel er spor syv med UN-Village, hvor man er kommet langt, men ikke helt i mål med en klimaneutral bolig, lyder det.

- Det er et af arrangementerne, hvor alle aktørerne er samlet. Her er mulighed for at se, hvad der er let, og hvad der er svært, fortæller Dorte Nørregaard Larsen og understreger:

- Bygninger er omdrejningspunktet, der involverer både fjernvarme, varmepumper og solceller. Det hele hænger sammen. Derfor er der en ekstra god grund til at deltage i år.

Netop fordi alt hænger sammen, er sektorkoblingen ikke bare noget, der bliver talt om.

- Dette er et af de få steder, hvor man får udfordret fordommene om hinanden, fortæller Dorte Nørregaard Larsen.

Energiforum 2024 har også en udstilling.

- Vi har næsten fyrre udstillere med masser af løsninger til inspiration, så man kan se, hvad man kan lave rent praktisk, siger Dorte Nørregaard Larsen.

Opdateret 16.01.23. kl. 11:44.

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter