TPI Composites og Vestas udvider samarbejdet
TPI Composites producerer vinger til flere af Vestas vindmøller. (arkivfoto.)
Foto: Lars Havn Eriksen/Biofoto/Ritzau Scanpix

TPI Composites og Vestas udvider samarbejdet

Vestas har underskrevet en flerårig rammeaftale med sin samarbejdspartner i gennem mange år TPI Composites Inc. Med aftalen er parterne enige om at styrke forsyningskædenetværket for nuværende og fremtidige vindmøllevinger.
23. NOV 2022 12.03

Den amerikanske vingeproducent TPI Composites og Vestas er blevet enige om at forlænge og udvide deres samarbejde med en ny længere varende rammeaftale. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Den nye aftale er en fortsættelse af den eksisterende Vestas- og TPI-partnerskabsaftale og skal bygge yderligere på begge virksomheders kernestyrker. Partnerskabet er et bevis på, Vestas fortsatte arbejde med at optimere sin forsyningskæde og produktionssetup ved at opbygge strategiske partnerskaber med sine nøglepartnere, der udnytter partnernes viden, evner og globale aftryk.

Deling af produktionsaktiviteter på tværs af den vedvarende energiindustrien er mere relevant end nogensinde for at sikre, at produktionsfaciliteter ikke er inaktive og skaber en fleksibel, skalerbar og effektiv forsyningskæde, der gør det muligt at opfylde globale ambitioner om klimaneutralitet, lyder det fra den danske vindmølleproducent.

- Det fortsatte og udvidede partnerskab fremhæver, hvordan vi i stigende grad samarbejder med partnere, og hvordan vi fortsætter med at udvikle og omforme industrien sammen. Vi har arbejdet sammen med TPI siden 2014, og i løbet af den tid er de blevet en af vores mest betroede og strategiske vingepartnere. Med denne aftale er vi glade for at fortsætte denne rejse, siger Tommy Rahbek Nielsen, der er Executive Vice President & Chief Operating Officer hos Vestas.

TPI laver vinger til flere Vestas-møller

TPI og Vestas arbejder tæt sammen om globale fremstillings- og forsyningskædeoperationer, som er baseret på Vestas' specifikationer og krav. I øjeblikket leverer TPI en række vingevarianter til Vestas' to og fire MW platforme samt EnVentus platformen.

TPI vil fortsætte leveringen af vinger fra sine eksisterende globale faciliteter, samtidig med at produktionssetuppet i de nuværende faciliteter optimeres. Desuden vil man se på nye lokationer for mulig fremtidig vækst på strategiske markeder.

Vestas og TPI undersøger ligeledes yderligere samarbejdsmuligheder for V163-4,5 MW- og V236-15,0 MW-møllerne og vurderer det optimale produktions- og produktionsstedsopsætning for disse nye vinger.

- Vi er stolte af vores lange og succesrige partnerskab med Vestas og er glade for, at Vestas har valgt at udvide sit forhold til TPI yderligere. Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med forsyningen af nuværende og fremtidige vingemodeller, vingedesign og andre tjenester globalt, siger Bill Siwek, der er CEO hos TPI Composites.

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter