Syv parter vil deltage i norsk havvindauktionen
Norge vil efter planen gennemføre sit første havvindudbud til februar næste år. (Arkivfoto.)
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Syv parter vil deltage i norsk havvindauktionen

15. NOV 2023 15.43

Onsdag kl. 12:00 udløb fristen for potentielle bydere til at ansøge om at blive en del af havvindauktionen for Sørlige Nordsjø II i den norske del af Nordsøen. Havvindudbuddet er Norges første nogensinde, og det har flere parter været interesseret i at deltage i. 

Således har syv parter ansøgt om at få lov til at tage del i udbuddet. Blandt ansøgerne er bl.a. konsortier bestående af Equinor og RWE og Aker Offshore Wind, BP og Statkraft, mens også enkelte virksomheder såsom kinesiske Mingyang Smart Energy har ansøgt om at blive en del af udbuddet. På forhånd har det norske Olie- og Energiministerium besluttet, at man vil prækvalificere minimum seks og højst otte ansøgere til udbuddet.

I ansøgningen om at blive prækvalificeret skal ansøgerne dokumentere, at de opfylder minimumskriterier for bæredygtighed og positive eftervirkninger i forbindelse med etablering af havvindmølleparken.

Minister glad for antallet af ansøgere

Olie- og Energiministeriet i Norge vil nu gennemgå ansøgningerne for at se om de alle opfylder kravene til at blive kvalificeret til udbuddet. Hvis færre end seks ansøgere kan prækvalificeres, vil ministeriet vurdere, om auktionen skal gennemføres, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Selvom det altså endnu ikke er sikkert, at udbuddet bliver til noget, glæder Norges olie- og energiminister Terje Aasland sig over antallet af ansøgere i en tid, hvor havvindindustrien er presset.

-  Trods store omkostningsstigninger for den globale havvindindustri på det seneste, er der flere stærke aktører, der søger om at kunne deltage i auktionsrunden for Sørlige Nordsjø II. Det er vigtigt for regeringens havvindinvestering. Vi går nu i gang med at vurdere de forskellige ansøgninger, siger han. 

Olie- og Energiministeriet har oplyst, at man hurtigst muligt offentliggøre, hvilke ansøgere der er kvalificerede til at deltage i auktionen, som foreløbigt er sat til at foregå i februar næste år.

Den norske regering har ambitioner om at nå 30 GW i norsk farvand i 2040. 

 

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter