Siemens Gamesa fremlægger kæmpe milliardunderskud
Siemens Gamesa tabte mange penge i det forgangne regnskabsår. (Arkivfoto.)
Foto: Ander Gillenea/AFP/Ritzau Scanpix

Siemens Gamesa fremlægger kæmpe milliardunderskud

Underskuddet beløber sig til over 32,4 mia. kr. - det er syv gange større end året før.
15. NOV 2023 10.26

Siemens Gamesa, en af Vestas' største konkurrenter, har onsdag fremlagt sit regnskab for sit regnskabsår 2022/2023. Regnskabet blev fremlagt, som en del af Siemens Energys samlede regnskab, som Siemens Gamesa er en del af, og det er blodrøde tal, som vindmølleproducenten præsterede i regnskabsåret.

Underskuddet lød således på 4,347 mia. euro, svarende til ca. 32,4 mia. kr. Det underskud er mere end syv gange større end året før, hvor underskuddet lød på 617 mio. euro. Det underskud trækker hele Siemens Energy ned i et samlet minus på 4,588 mia. euro ud af en omsætning, der ellers steg med 9,9 pct. til 31,1 mia. euro. 

Årsagen til underskuddet hos Siemens Gamesa skal især findes i selskabets onshore-forretning, hvor kvalitetsproblemer med onshore-platformene 4.X og 5.X har kostet selskabet mange penge. Selskabet er langt i analysen af problemerne, og derfor må det anses som positivt nyt, at man ikke har fundet nye problemer. Derfor hensætter Siemens Gamesa ikke yderligere penge til at dække tab på disse platforme. Dog har man stadigvæk suspenderet salget af møller på 5.X-platformen.

CEO ser lyst på fremtiden

Disse faktorer sammenholdt med generelt stigende produktomkostninger og udfordringer ved opstart i offshore-forretningen påvirkede dog kraftigt resultaterne for Siemens Gamesa i regnskabsåret, oplyser Siemens Energy.

- I et år med usædvanlige udfordringer viste Siemens Energy, at vendepunkter er opnåelige. Alle vores forretninger pånær vind, opfylder eller overstiger deres årsmål. Vi ser også fremskridt med at håndtere problemerne hos Siemens Gamesa, og jeg er opmuntret over, at data fra de installerede onshore-møller bekræfter vores tidligere fund. Vores stærke balance er fortsat øverst på dagsordenen, og Siemens Energys vitale rolle i energiomstillingen vil fortsat drive vores vækst og succes i årene fremover, siger Christian Bruch, som er CEO for Siemens Energy.

Trods bedring vil problemerne dog fortsætte med at påvirke vindmølleproducenten, og Siemens Gamesa forventes nu først at nå i break-even i 2026. Tidligere var forventningen, at det ville ske i 2024. Men her forventer man nu i stedet et underskud på to mia. euro (14,9 mia. kr.).

Mens Siemens Gamesa altså forventes fortsat at give et stor minus i det kommende regnskabsår, forventer hele Siemens Energy-forretningen at være i plus i det nye regnskabsår. Således forventer selskabet er løfte sin overskudsgrad før særlige poster til mellem -2 pct. og 1 pct. (mod en overskudsgrad i den overståede regnskabsår på -8,9 pct.). Den store forbedring forventes især at komme fra gasforretningen. 

 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter