Ørsted-aktien steg oven på direktørfyringen

Udover direktørfyringerne kom der også gode nøgletal for Ørsted fra USA.
15. NOV 2023 8.19

Det ellers pressede energiselskab Ørsted leverede flere nyheder tirsdag, som i alt resulterede i en stigning i aktien på 6,4 pct. til 311 kr.

Selskabet trak sig fra et norsk projekt, og der var der konkurrentnyt fra tyske RWE. Dertil kom, at Redburn løftede sin anbefaling til "køb" fra "neutral". Men vigtigst var en større ændring af ledelsen. Finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter fratræder med øjeblikkelig virkning. 

Ørsteds beslutning om af afskedige selskabets finansdirektør og driftsdirektør bør blive budt velkommen af markedet, vurderede Jenny Ping, der er analytiker hos Citi.  Ledelsesændringerne kommer efter en periode, hvor Ørsted har nedskrevet store milliardbeløb i især USA, hvilket har dæmpet investorernes tillid til selskabet. Netop fra USA kom der dog gode nyheder tirsdag.

- Vi fik gode tal fra USA, og det fik humøret op i markedet. Der er dog flere tal i vente, som kan give tumult, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til MarketWire. 

Også vestas havde en fin dag på børsen, hvor selskabet steg  3,5 pct. til 173,90 kr. efter nyt fra den tyske konkurrent Nordex, der afleverede regnskab for de første ni måneder af året. Det pegede på øget salg og flere ordrer samt et mindsket underskud. Desuden er selskabet også rentefølsomt.

amp/ritzau/

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter