Hanstholm Havn
Kristian Jensen fyrede populær havnedirektør
I dag har Green Power Denmarks direktør Kristian Jensen ingen kommentarer til sin indstilling af fyringen af Hanstholm Havns forhenværende direktør.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DK Medier

Hanstholm Havn:
Kristian Jensen fyrede populær havnedirektør

Direktøren for Green Power Denmark nåede kun at være formand for Hanstholm Havn i knap to måneder, inden han fik sit nuværende job. Men han nåede at indstille havnedirektør Nils Skeby til fyring, selvom denne havde skabt stabilitet.
19. DEC 2022 15.50

THISTED: Kritikken haglede ned over Kristian Jensen, da han i april 2022 forlod formandsposten i Hanstholm Havns bestyrelse efter kun to måneder for at blive direktør for erhvervsorganisationen Green Power Denmark. Nu kan DOI.dk afsløre, at Kristian Jensen i de sidste dage inden sit farvel nåede at fyre daværende direktør Nils Skeby. Havnen har siden fyringen i foråret kun haft en konstitueret direktør, og stillingen har ikke været opslået siden.

I dag er havnen så dybt forgældet, at kommunalbestyrelsen for nyligt har besluttet at hjemtage driften af havnen, så den bliver kommunal fra 1. januar 2023. Den fyrede direktørs redningsplan for havnen, blev aldrig ført ud i livet. 

Danish Offshore Industri - DOI.dk kan gennem aktindsigt hos Thisted Kommune nu dokumentere, at den forhenværende toppolitiker på vegne af en enig havnebestyrelse indstillede til Thisted Kommunes økonomiudvalg, at Hanstholm Havns daværende direktør, Nils Skeby, skulle fyres. Kristian Jensen skrev ifølge aktindsigten følgende til Thisteds Kommunes kommunaldirektør:

"Bestyrelsen i Hanstholm Havn holdt bestyrelsesmøde over Teams tirsdag eftermiddag for at drøfte situationen med personale og samarbejde i Hanstholm Havn. En enig bestyrelse har besluttet at indstille til økonomiudvalget, at vi ønsker at afslutte samarbejdet med Nils Skeby. Det vil efter vedtægterne kræve økonomiudvalgets tilslutning, og jeg skal derfor bede dig om at forlægge sagen for økonomiudvalget snarest. Bh Kristian Jensen".

Videre lyder det i aktindsigten:

"Kommunaldirektøren indstiller, at samarbejdet med Nils Skeby afsluttes."

Udadtil lød forklaringen dog senere, at Nils Skeby selv havde valgt at trække sig. Det forårsagede en stor lokal kritik på havnen i Hanstholm. Den vellidte direktør havde både fået skabt et havneråd og en forhåndsaftale med European Energy, der skulle lave en energiklynge med sol- og vindenergianlæg samt etablere et PtX-anlæg til produktion af grøn metanol og brint på Hanstholm Havn.

Kristian Jensen: Ingen kommentar

Kristian Jensen nåede officielt at beklæde formandsposten i Hanstholm Havn i perioden 1. marts til den 20. april 2022. Indstillingen til fyring blev fulgt på Kristian Jensen sidste arbejdsdag som bestyrelsesformand. Endnu mere mærkværdigt er det, at Nils Skeby selv valgte at fratræde den 18. april.

Forelagt fyringen siger Kristian Jensen i en skriftlig kommentar i en sms:

"Det har jeg slet ingen kommentarer til" efterfulgt af en åbenhændet og smilende emoiji.

Den forhenværende havnedirektør vil derimod gerne give sit syn på tiden som direktør.

- Jeg kom til Hanstholm Havn, fordi havnen var en brændende platform. Man havde valgt at lave en enorm investering i havneudvidelsen, uden der var blevet lavet den sideløbende forretningsudvikling, forklarer Nils Skeby, der ikke forholder sig til, om han gik selv eller blev fyret.

Nils Skeby tiltrådte som direktør i Hanstholm Havn i august 2020, efter han tidligere har været bestyrelsesmedlem i havnen. Han blev ansat for at sætte gang i den grønne forretningsudvikling af fiskerihavnen, der er stærkt påvirket af dalende aktiviteret i fiskeriet. 

Hanstholm Havn har en gæld på 630 mio. kr. efter den dyre havneudvidelse til over 600 mio. kr. Derfor har byrådet valgt at omdanne havnen til kommunal havn. Thisted Kommune skal i første omgang indfri havnens kassekredit på 63 mio. kr., når den overtages til 1. januar 2023. 

IMG_5043 

Fhv. havnedirektør Nils Skebys planer om en energiklynge på havnen, der mundede ud i en samarbejdsaftale med European Energy, er ikke blevet ført ud i livet efter hans exit fra havnen.

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter