Hjørring Byråd skal diskutere atomkraft

KORT NYT26. FEB 2024 15.03

HJØRRING: Onsdag skal politikerne i Hjørring Byråd diskutere, hvilke af i alt 34 projekter med solceller og vindmøller kommunen vil arbejde videre med. Der er projekter, der har været i fordebat, og som har kastet mere end 1.000 høringssvar af sig. Det bliver dog ikke kun sol- og vindenergi, som de nordjyske politkere skal diskuttere, også atomkraft er noget usædvanligt på dagsordenen i Hjørring, skriver Nordjyske.

Således har de to byrådsmedlemmer Erik Høgh-Sørensen (løsgænger) og Frode Larsen (DF) stillet forslag om, at byrådet skal sende en skrivelse til Folketinget om at skrotte den såkaldte beslutning B 103, som stammer fra 1985, og hvori det blev besluttet, at Danmarks offentlige energiplanlægning skal føres uden inddragelse af atomkraft. 

"Tiden er løbet fra det 39 år gamle forbud mod at overveje atomkraft som energikilde. Internationalt og nationalt er der et stigende behov for stabil og fossilfri energi, opfyldelse af CO2-mål, begrænsning af menneskeskabte klimaændringer, forebyggelse af sikkerhedspolitiske trusler (...)" lyder det bl.a. i forslaget fra de to lokalpolitikere. 

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter