Green Power Denmark direktør: Flere skal gøre som Seasight Solution
Viceadm. Direktør Jan Hylleberg påpeger også, at uddannelsen af elektrikerlærlinge er en flaskehals i den grønne omstilling på grund af manglen faglærer.
Foto: Foto: Green Power Denmark / Thomas Steen Sørensen

Green Power Denmark direktør: Flere skal gøre som Seasight Solution

Arbejdskraften til den grønne omstilling går gennem diversitet i rekrutteringen, og der skal være meget mere af et eksempel fra Hvide Sande, lyder det Jan Hylleberg.
23. OKT 2023 10.20

Hos Green Power Denmark er viceadm. Direktør Jan Hylleberg ikke i tvivl om, at flere virksomheder skal gøre som Seasight Solution i Hvide Sande. DOI.dk har tidligere skrevet om 35-årige Laila Teibe Johansen. Som mor til tre døtre søgte og fik hun en læreplads som klejnsmed, selvom hun med egne ord ikke vidste meget mere om svejsning end, at man skulle kigge den anden vej. Spurgt til sine egne kompetencer sagde hun til jobsamtalen.

- Jeg kan lave mad, gøre rent og bruge en PC, fortalte Laila Teibe Johansen, der også havde lyst til at lære nyt.

I december 2022 var hun knap færdig med sine læretid, men Seasight Solution var så tilfreds med hende, at hun blev tilbudt en stilling som projektleder. I dag stortrives hun i jobbet, selvom det ikke lige lå i kortene, at hun skulle være klejnsmed og senere projektleder.

Historien om en måske usædvanlig rekruttering, passer godt ind i det, der skal være mere af, synes Jan Hylleberg.

- Det er et eksempel på det, vi skal have meget mere af. Vi har fornyeligt fået lavet en survey, der netop viser, at der de kommende år bliver et specielt stort behov for flere ingeniører, elektrikere og projektledere. Og vi skal bruge mange flere slags kompentencer, siger Jan Hylleberg, der netop betoner behovet for en bredere rekruttering:

- Vi skal i særdeleshed have flere kvinder i sektoren og tiltrække flere voksenlærlinge, der kommer med en anden baggrund og nationalitet.

Lysten til at arbejde kan sikre adgangen til branchen

Hvor det tidligere var svært at få adgang til en attraktiv branche, og motivationen alene ikke var nok, så er det netop modet til at rekruttere bredt, der er fremtiden. Og Seasight Solution viser vejen med rekrutteringen, der først måske virkede modig – men endte som en kæmpe succes.

- Det er den type rekruttering, der skal finde vej til hele energibranchen, og her er Laila er sådan et godt eksempel på, hvordan det skal gøres. Man skal tiltrække mennesker med en anden baggrund, siger Jan Hylleberg.

Der er også en grund til, at branchen er villig ændre rekrutteringpolitikken.

- Vi ved også fra vores undersøgelse, at der er mange stillinger, der ikke bliver besat efter jobopslag. Også derfor er branchen obs på, at der skal rekrutteres bredt. Alle der har lyst til at lave noget, har gode chancer for at blive ansat, lyder det fra Jan Hylleberg, der ser at branchens medlemmer allerede er begyndt at rekrutteret bredt og divers.

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter