Fredericia byråd afviser forslag om mere åbenhed i havneselskab

KORT NYT15. MAR 2023 15.27

FREDERICIA: Selskabet bag bl.a. Fredericia og Nyborg Havn og ADP, har været ramt af flere dårlige sager. Fredericia Kommune ejer 89 pct. af ADP, men offentligheden har ikke adgang til aktindsigt og information om havneselskabet. Det ønskede en utraditionel alliance bestående af Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti at ændre på med et fælles forslag, men det blev stemt ned af alle andre partier i byrådet, skriver Fredericia Dagblad.

En af forslagsstillerne, De Konservatives Tommy Rachlitz, sidder selv i havnens bestyrelse. Det samme gør Fredericias borgmester Steen Wrist (S). Begge har på grund af tavshedspligt været begrænset i deres muligheder for at kunne informere byrådet. Ifølge Steen Wrist vil kommende præciseringer i vedtægterne for ADP dog skabe mere åbenhed og gøre det lettere at orientere kommunens økonomiudvalg om sager i ADP. Alligevel havde Tommy Rachlitz gerne set forslaget været stemt igennem.

- Jeg anerkender, at aktionæroverenskomsten og ejerstrategien skaber meget mere åbenhed overfor byråd og især økonomi- og erhvervsudvalget. Når vi alligevel ønsker at fremsætte ændringsforslaget om aktindsigt, er det, fordi vi gerne vil åbne mere til verdenen uden for byrådet. Det må vi erkende, at der ikke er flertal for, udtaler Tommy Rachlitz i en skriftlig kommentar.

amp
 

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter