Esbjerg har endnu en gang haft delegation afsted til stor amerikansk energimesse

KORT NYT2. APR 2024 14.13

Verdens største energikonference Cera Week er for nyligt løbet af stablen i Texas og op imod 10.000 besøgende bl.a. globale ledere var samlet for at diskutere nye idéer og udfordringer for fremtidens energi.

Blandt deltagerne var også en delegation fra Esbjerg Kommune. Kommunen har nemlig gennem de seneste mange år brugt mellem 40.000 og 50.000 kr. årligt, på at sende en delegation fra Esbjerg Rådhus til konferencen. I år var fire mand med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) afsted, og den årlige tilstedeværelse på konferencen kan betale, lyder det fra borgmesteren, ifølge JydskeVestkysten

- Også denne gang blev der skabt kontakt til virksomheder og organisationer, som nu planlægger en tur til Esbjerg. Og nogle gange medfører det jo, at de esbjerggensiske spillere i energisektoren får opgaver ude i verden, mens det andre gange medfører virksomheder fra andre byer, som åbner kontor i Esbjerg, siger han.

Hovedteamet for Cera Week i år var hydrogen, har kunne kommunen bl.a. bidrage med viden omkring de store PtX-anlæg der er på vej i området, som bl.a. tæller European Energys anlæg i Måde og H2 Energy Europes brintproduktionsanlæg på en GW i ved Veldbæk syd for Esbjerg.

amp

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter