Hanstholm Havn

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Hanstholm Havn

KORT NYT1. JUL 2022 12.52

THISTED: Datatilsynet har udtalt skarp kritik af Hanstholm Havn i forbindelse med en sag om påstået industrispionage mod den tidligere salgschef Steen Hintze, som havnen i marts sidste år meldte til politiets, skriver Nordjyske.

Selvom politiet droppede sagen, og der siden blev indgået forlig mellem parternene, indgav Djøf på vegne af den tidligere salgschef en klage til Datatilsynet over havnen. Havnen havde i forbindelse med sagen om fx politianmeldelsen kommunikeret personfølsomme oplysninger til offentligheden, mente Djøf, der altså nu får medhold.

"Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet, at der er grundlag for at udtale alvorlig kritik af, at Hanstholm Havns behandling af personoplysninger ikke er sket i overensstemmelse med reglerne i databeskyttelsesloven.", skriver Datatilsynet ifølge avisen i sin afgørelse.

Siden er ledelsen i Hanstholm Havn udskiftet med ny direktør og ny bestyrelsesformand. "Vi tager sagen alvorligt og indretter os efter afgørelsen. Jeg har allerede taget initiativ til, at vi ikke kommer i den situation fremadrettet. Vi har helt styr på, hvordan vi omgår personfølsomme oplysninger nu", siger bestyrelsesformand for Hanstholm Havn siden 1. maj i år Michael Svane til avisen.

cwa

This article has been automatically translated from danish.
Sign up for the newsletter