Andel afslutter repræsentantskabsvalg - et enkelt sted måtte der trækkes lod
Andel Energi er Danmarks største energiselskab og leverer el og gas samt energirådgivning til mere end 1, 2 mio. privat- og erhvervskunder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Andel afslutter repræsentantskabsvalg - et enkelt sted måtte der trækkes lod

Valget til energi- og fibernetkoncernen Andels repræsentantskab i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner er afsluttet. Ved valget fortsætter i god tendens med øget engagement, lyder det fra Andel.
2. APR 2024 15.05

Op til påske udløb fristen for at stemme ved årets valg til repræsentantskabet i Andel i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner er afsluttet. Dermed er der også sat navn på 36 nye og genvalgte medlemmer af repræsentantskabet, oplyser Andel i en meddelelse.

I alt havde 11.758 stemmer afgivet stemmer, hvilket giver en valgdeltagelse på 13,3 pct. Andel fremhæver, at det er en fortsættelse af en positiv tendens gennem de senere år, hvor der både bliver afgivet flere stemmer, og hvor flere melder sig som kandidater. Ved sidste års valg i Guldborgsund, Holbæk og Stevns var stemmeprocenten således på 13,2 pct., hvilket var en betydelig fremgang i forhold til tidligere år.

Bestyrelsesformand i Andel, Jens Stenbæk, peger på, at valgkampene i de fire kommuner har været de mest aktive, som Andel har set:

- Der har været bemærkelsesværdig høj aktivitet i løbet af valgugerne i marts, hvor kandidater har skrevet debatindlæg, gjort brug af sociale medier og uddelt foldere for at være på lystavlen hos andelshaverne. Det vidner om stor lyst til at være med til at påvirke Andels retning i forhold til den grønne omstilling og den regionale udvikling, siger han.

Der skulle vælges hhv 11, 11, 7 og 7 medlemmer af repræsentantskabet. Flest i Køge og Vordingborg og færrest i Ringsted og Faxe. Ved valget var det Lykke Outzen Mørk, som stillede op i Køge, der med 704 fik flest stemmer. Mens den billigst vundne plads i de fire kommuner gik til Kjetil Kræmer som fik 121 stemmer ligeledes i Køge. 

I Vordingborg måtte der lodtrækning til for at uddele plads nummer 11, da Lars Karlsson og Henrik Gyldenholm begge fik 137 stemmer. Den lodtrækning faldt ud til Lars Karlssons fordel.

I alt 154 folkevalgte repræsentantskabsmedlemmer repræsenterer andelshaverne i Andels repræsentantskab. Der er hvert år valg til repræsentantskabet i 3-5 af i alt 15 valgområder.

 

 

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter