Salg af vindaktiviteter sikrer Skovgaard Energy historisk godt resultat

Nordvestjyske energivirksomhed Skovgaard Energy har især via et frasalg af vindaktiviter  til knap 800 mio. kr. sikret sig et overskud på 837 mio. kr. hvilket er selskabets største overskud nogensinde.
8. JUL 2024 15.35

For tre år siden valgt Skovgaard Energy at foretage et strategiskifte, som betyder at vindenergi ikke længere er selskabets ensidige fokusområde. I stedet statser Skovgaard Energy på et bredere energimix af vind- og solenergi, biogasproduktion samt verdens første dynamiske Power-to-Ammonia-anlæg, der forventeligt idriftsættes i nordvestjyske Ramme i løbet af 2024.

Som følge af dette strategiskifte gennemførte Skovgaard Energy i løbet af sidste år et frasalg af vindaktiviteter for knap 800 mio. kr. Det har ført til et samlet overskud på 837 mio. kr., hvilket er et historisk godt resultatet, som ikke overraskende glæder CEO i Skovgaard Energy, Niels Erik Madsen.

- Samlet set er vi meget tilfredse med det økonomiske resultat for 2023. Det er dog en vigtig forståelse af resultatet, at langt den største del af resultatet er skabt af en engangstransaktion gennem partnerskabet med Cloudberry Clean Energy, siger Niels Erik Madsen. Han fortsætter:
-  Vores klare, modige og fokuserede strategiskifte til et bredere energimix, som vi skabte for tre år siden, giver nu det resultat, vi forudså og håbede på.

Geninvesterer overskud

Det økonomiske resultat er geninvesteret i strategien. Der er således i 2023 geninvesteret 888 mio. kroner i blandt andet biogasanlæg, landbrugsjord samt fortsat investering i koncernens Power-to-X-anlæg og solcellepark i Ramme.

- Ejerne af Skovgaard Energy har troet på, at det gav mening at geninvestere overskuddet fra vindenergi i videreudviklingen af nye energiformer, lokalområdet og nye job. Vi har haft modet og handlekraften til også at geninvestere sidste års millionoverskud i videreudviklingen af selskabets aktiviteter, siger Niels Erik Madsen.

I samarbejde med Topsoe, Vestas og EUDP og lokale leverandører forventes den første produktion af grøn ammoniak at ske i løbet af årets sidste kvartal. Det er en kæmpe milepæl for virksomheden og et resultat af strategien.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet