Rusland og Vietnam indgår en række energiaftaler under Putin-besøg

Putin ankom onsdag til Vietnam. De to lande er blevet enige om aftaler, der blandt andet vedrører energi.  
20. JUN 2024 14.36

Rusland og Vietnam har underskrevet en række aftaler under præsident Vladimir Putins besøg i det sydøstasiatiske land. De i alt 11 aftaler vedrører uddannelse, medicin og energi, skriver nyhedsbureauet dpa. Den russiske præsident ankom onsdag aften dansk tid til Vietnam efter at have taget afsked med Nordkorea.

En af aftalerne går på, at det russiske statsejede olieselskab Zarubezhneft skal samarbejde med det statsejede PetroVietnam om at udvikle olie og gas i Det Sydkinesiske Hav. Putin har også udtalt, at Rusland er klar til at etablere langsigtede direkte forsyninger af kulbrinter, herunder flydende naturgas, til Vietnam.

Onsdag blev Putin modtaget ved en velkomstceremoni i præsidentpaladset, inden han mødtes med Nguyen Phu Trong, generalsekretæren for det regerende kommunistparti, samt præsident To Lam og premierminister Pham Minh Chinh.

- Vi ønsker at fremme forsvars- og sikkerhedssamarbejde, reagere på ikke-traditionelle sikkerhedsudfordringer på grundlag af international lov og praksis og bidrage til regional og verdensfred og sikkerhed, har Lam udtalt til flere medier efter samtaler med sin russiske kollega.

Vladimir Putin har også inviteret To Lam til at deltage i næste års mindehøjtideligheder i Moskva. De skal markere 80-året for sejren over Nazityskland i Anden Verdenskrig. Det skriver det russiske statslige nyhedsbureau Tass, skriver dpa.


/ritzau/dpa

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet