Rambøll indtræder i Global Offshore Wind Alliance
Ramboll tilsluttede sig Global Offshore Wind Alliance ved en underskriftceremoni under New York Climate Week. Fra højre: Danmark's klimaambassadør, Thomas Anker, Rambøll koncerndirektør, Michael Simmelsgaard, director of planning hos IRENA, Elizabeth Press og CEO for the Global Wind Energy Council, Ben Blackwell.
Foto: Rambøll

Rambøll indtræder i Global Offshore Wind Alliance

Rambøll bliver den første rådgivningsvirksomhed, som indtræder i Global Offshore Wind Alliance (Gowa)
19. SEP 2023 10.42

Som den første og hidtil eneste rådgivningsvirksomhed slutter Rambøll sig nu til Global Offshore Wind Alliance (GOWA), et førende offentligt/privat forum, der har til formål at understøtte en hurtigere udbredelse af havvind på globalt plan. Rambøll trådte formelt ind i alliancen ved en underskriftsceremoni under New York Climate Week.

Havvind er et centralt element i bestræbelserne på at reducere CO2-udledningen og modvirke klimakrisen, og vi ser frem til at samarbejde med GOWAs medlemmer om en ambitiøs, hurtig og bæredygtig implementering på globalt plan, siger Tim Fischer, direktør for Rambølls globale vindforretning.

GOWA blev grundlagt af den danske regering, Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi(IRENA) og Global Wind Energy Council (GWEC). Alliancen samler 14 lande og nøgleaktører i vindindustrien om det fælles mål at opnå en havvindkapacitet på mindst 380 GW i 2030 og 2.000 GW i 2050. 

- Danmark er committed til at gå forrest i bestræbelserne på at nå de globale klimamål. Som medstifter af GOWA sammen med GWEC og IRENA samler vi ambitiøse regeringer og private virksomheder i bestræbelserne på at skalere havvind internationalt. Vi er glade for at byde Rambøll velkommen som medlem af GOWA med deres verdensførende ekspertise på området, siger Dan Jørgensen (S) minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik. Han fortsætter:

- Danmark har en lang historie med banebrydende havvindudvikling, som Rambøll også har bidraget til. Med flere internationale aktører, der tilslutter sig GOWA, ser jeg frem til at fortsætte bestræbelserne på at accelerere den globale udbredelse af havvind.

Havvind er et centralt fokusområde i Rambølls strategi the Partner for Sustainable Change, som forpligter al Rambølls ekspertise og ressourcer til at løse verdens største udfordringer inden for CO2-reduktion, udvikling af bæredygtige byer og samfund, cirkulær økonomi og biodiversitet

Med en årlig vækst på 25 pct. er vind et af Rambølls bedst performende forretningsområder, og virksomheden forventer at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere inden for området i 2025. 

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet