Mærsk skal fragte kæmpe mølledele fra Belgien til Danmark for Vestas
De 260 tons tunge teknikhuse til vindmøllen skal fraftes fra Antwerpen til Lindø.
Foto: Mærsk

Mærsk skal fragte kæmpe mølledele fra Belgien til Danmark for Vestas

Vestas har tildelt Maersk Project Logistics opgaven med at fra teknikhuse til vindmøllen V236 fra Antwerpen til Lindø.
21. JUN 2024 14.25

Der skal mange komponenter til, når Vestas flagskibsvindmølle V236-15.0 MW. De produceres dog ikke de samme steder, og derfor er der flere store transportopgaver i forbindelse med tilblivelsen af møllerne. 

En af disse store transportopgaver har Vestas netop tildelt Mærsk-selskabet Maersk Project Logistics. Selskabet skal således med specialudstyr fragte de 260 tons tunge teknikhuse til vindmøllen fra Antwerpen til Lindø. På et senere tidspunkt skal der også transporteres teknikhuse til en kommende Vestas-fabrik i Polen, oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

- Siden vores samarbejde startede, har Maersk vist sig at være en meget dygtig og optimal partner, der kan opfylde mange af vores logistikbehov globalt med en enkelt løsning. En integreret forsyningskædeløsning, som er designet og bygget sammen med en strategisk partner, tilføjer synlighed og dermed modstandsdygtighed til vores logistikoperationer samt stor lettelse ved udførelsen af vores komplekse logistikforretning, siger Damien Lhors, Group Senior Vice President of Global Supply Chain and Transport hos Vestas.

Udover tungløfttransporter tager Maersk sig også af Vestas' containeriserede gods samt luftfragt, toldtjenester, intermodal transport og lagerfaciliteter som en del af en fuldt integreret logistikløsning på global skala.

- I mere end to år har vi arbejdet tæt sammen med Vestas og udviklet spændende tungløftsprojekter samt almindelig containeriseret gods. Vi er yderst beærede over at være den foretrukne og betroede partner for Vestas, siger Claus Svane Schmidt, som er Global Head of Maersk Project Logistics.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet