European Energy runder milepæl

Selskabet forvalter nu mere end tre GW og forventer at fortsætte væksten i 2024.
26. FEB 2024 12.55

European Energy havde ved indgangen til 2024 over tre GW i vedvarende energiaktiver under forvaltning. Det er en stigning ift. samme tidspunkt sidste år tal, hvor tallet var 2,3 GW. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Af de mere end tre GW aktiver, som European Energy forvalter, ejes 1,7 GW direkte af European Energy, mens resten er ejet af klienter.

- At drive mere end tre GW i vedvarende energiaktiver fordelt over 12 lande indebærer, at der til enhver tid udføres et omfattende arbejde med vedligeholdelse og forvaltning i vores parker. European Energy formåede at producere 4,2 TWh grøn elektricitet på tværs af sine aktiver i løbet af 2023 – hvilket vidner om vores teams effektivitet.

I det indeværende år forventer European Energy yderligere stigninger i porteføljen. 

- 2024 bliver et spændende år for European Energys Asset Management & Operations. Vi ser frem til en ændring i tilgængeligheden og analysen af data til fordel for vores kunder. Historisk set har vi kun forvaltet parker, som European Energy har været en del af at udvikle, eller som var en del af vores portefølje. Men nu tilbyder vi denne service til enhver med et vedvarende energiaktiv, siger Jacob Gotfred Johansen, Executive Vice President og chef for Aktivforvaltning og Operationer hos European Energy.

I 2023 tredoblede European Energy sin elektricitetsproduktion fra sin egen portefølje af aktiver i forhold til 2022. Det betyder, at virksomheden i 2023 producerede en mængde elektricitet fra sine aktiver, der svarer til produktionen i årene 2020, 2021 og 2022 tilsammen.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet