European Energy med stort overskud i tredje kvartal

European Energy leverede et solidt kvartal i tredje kvartal, opnåede en EBITDA på mere end 580 mio. og et overskud før skat på over 439 mio. EBITDA efter de første ni måneder af 2023 er på 945 mio., hvilket er tæt på resultatet for det hele 2022.
30. NOV 2023 15.45

Der er godt gang i forretningen i European Energy, der udvikler solcelle- og vindmøllerparker samt PtX-projekter. Således kan selskabet præsentere et overskud på 580 mio. kr. EBITDA og et overskud på 439 mio. kr. før skat. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

European Energy fremhæver, at resultaterne i dette kvartal blev  positivt påvirket af salg af strøm og frasalg af 49 pct. af Kassø Power-to-X-anlægget og Kassø Solar Park til Mitsui & Co. Ltd.

- Jeg er glad for, at virksomheden har leveret et solidt tredje kvartal. European Energys diverse pipeline med sol og landvind i forskellige markeder giver os mulighed for at udnytte disse teknologiers nuværende finansielle styrker, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

Selvom frasalg af projekter har bidraget til et positivt resultat, har European Energy sat rekord for den største mængde strøm genereret i et kvartal. Sammenlagt producerede de aktiver, som virksomheden administrerer mere end 1 TWh i løbet af tredje kvartal 2023, hvoraf egne aktiver leverede cirka 535 GWh.

- Kvartalet viser European Energys evne til at opretholde rentabiliteten af projekterne på trods af volatile markedsforhold. Den hybride forretningsmodel med et solidt grundlag af strømsalg kombineret med projektfrasalg giver tillid til fremtidig vækst, tilføjer Jens Due Olsen, bestyrelsesformand i European Energy.

Ser man på årets ni første måneder har European Energy præsteret et EBITDA overskud på 945 mio., hvilket er tæt på resultatet for det hele 2022.

European Energy fastholder forventningerne til  2023, som lydet på en EBITDA på 1339 mio. kr. og et overskud før skat på 1041 mio. kr., med en margin på +/- 20 procent.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet