EMS investeringer giver afkast i større ordrer i energibranchen
Gaslift-modulet til Halfdan C-platformen måler 11x2x4 meter og vejer 20 tons. EMS har fremstillet rammer, stål og rør til modulet og står desuden for montage, koordinering af underleverandører, kvalitetskontrol og dokumentation.
Foto: EMS

EMS' investeringer giver afkast i større ordrer i energibranchen

Ingeniørvirksomheden har i de seneste år investeret i at forbedre sine faciliteret, så den i større grad kan tilbyde ydelser som totalleverandør til energiindustrien.
16. NOV 2023 12.02

De seneste år har den esbjergensiske ingeniørvirksomhed EMS investeret i store udvidelser af sine faciliteter i Esbjerg. Investeringerne er foretaget med det formål at gøre det muligt for virksomheden at byde ind på større og mere komplekse opgaver opgaver i energibranchen. 

Konkret har EMS investeret over 65 mio. kr. i sin udvidelse, der består af to nye produktionshaller og en administrationsbygning, som blev indviet sidste sommer. Samtidig med byggeriet besluttede EMS at satse 100 pct. på kunder i energiindustrien – det vil sige virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder energi herunder vind, olie/gas og PtX.

- Vi har styrket kompetencerne i ’den tunge ende’, fordi vi har en ambition om at få flere større opgaver, hvor vi er med hele vejen fra idé til installation. Gennem mange år som underleverandør har vi set masser af eksempler på, at det er muligt at optimere og forenkle nogle processer, hvis man lader de producerende komme til på et tidligere stadie i projekterne, siger direktør og indehaver Kenneth Hagelskjær.

Strategi ser ud til at lykkes

Investeringen og den nye strategi har indtil nu båret frugt, lyder det fra Hardy Jeremiassen, der er Head of Sales and Business Development hos EMS.

- Med vores nye faciliteter har vi samlet flere kompetencer under eget tag, og vi har fået kapacitet til at håndtere flere større projekter samtidig. Det betyder også, at vores rolle ændrer sig. Vi arbejder ikke længere blot som underleverandør, fordi vi nu har kompetencerne og faciliteterne til at håndtere alle faser i et EPCI-projekt, siger han. 

Han fremhæver bl.a. en ordre fra TotalEnergies på et avanceret gaslift-modul til Halfdan C-platformen i Nordsøen, som et eksempel på en ordre, der er landet som følge af de nye faciliteter.

Modulet, der måler 11x2x4 meter og vejer 20 tons, skal levere gaslift til ni gasbrønde på Halfdan C. Hensigten er at øge gasproduktionen og forlænge brøndens produktionstid. Gaslift-modulet gennemgår lige nu de sidste test hos EMS i Esbjerg

I gaslift-projektet har EMS fremstillet rammer, stål og rør. Virksomheden står desuden for montage, koordinering af underleverandører, kvalitetskontrol og dokumentation.

- Ikke mindst dokumentationen er utroligt omfattende i et projekt som dette, fordi der er meget høje krav til kvalitet og sikkerhed, når vi arbejder offshore, pointerer Hardy Jeremiassen.

Den nye strategi gør EMS til totalleverandør af ingeniør-, produktions-, installations- og serviceydelser og har medført mange nyansættelser. Medregner man søsterselskabet Global Gravity, der fremstiller og udlejer løfteudstyr til olie- og gasindustrien, er organisationen over det seneste års tid vokset fra 80 til 115 ansatte

amp

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet