EIFO skærer ned på topposter
EIFO er opstået som følge af en fusion af Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. (Arkivfoto.)
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

EIFO skærer ned på topposter

Stillingerne som COO, CRCO og CPO er blevet nedlagt i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Ledelsen kommer fremover til at bestå af to færre medlemmer.
26. FEB 2024 11.28

Den 1. januar 2023 blev de tre statslige fonde Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond endeligt nedlagt. Siden da har deres aktiviteter, som bl.a. tæller at hjælpe med finansiering af projekter med dansk involvering både i Danmark og i udlandet, været lagt under EIFO.

Som følge af denne fusion har EIFO nu vurderet, at en organisationsændring har været en nødvendighed. Det oplyser fonden i en pressemeddelese.

Det betyder konkret, at koncernledelsen fremover kommer til at bestå af syv medlemmer frem for ni som tidligere. Desuden er stillingerne som COO, CRCO og CPO blevet nedlagt. Det betyder et farvel til flere personer, som har spillet en væsentlig rolle i arbejdet med at udvikle EIFO.

Det drejer sig om Lisa Lund Holst (driftsdirektør) og Julie Holm Simonsen (HR-direktør), som begge fratræder efter gensidig aftale, men forbliver i EIFO den kommende tid for at færdiggøre strategiske projekter. Ændringerne betyder også, at Tine Lønborg, chief risk & compliance officer, og kommerciel direktør Michael Zøllner er trådt ud af den øverste ledelse i den nye organisation. Disse fortsætter dog begge i EIFO.

- Vi er allerede nået langt med fusionen, og der er lagt et stort arbejde hele vejen rundt. For at nå helt i mål er der dog behov for, at vi kigger vores organisation, vores processer og vores strukturer efter i sømmene. Det er meget normalt, at fusionerede selskaber løbende foretager organisationstilpasninger i de første år – og EIFO er ikke anderledes på dette punkt, siger Peder Lundquist, CEO i EIFO. 

Efter organisationsændringerne er der to ledige positioner i koncernledelsen. Det drejer sig om stillingerne CFO og CCO SME, som vil blive søgt besat snarest, oplyser EIFO.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet