Eifo og Novo Holdings investerer i opskalering af dansk PtX-virksomhed
HPNow har udviklet små Power-to-Brintoverilte-produktionsanlæg, som muliggør on-site produktion af brintoverilte, der bruges indenfor bl.a. vandrensning.
Foto: HPnow

Eifo og Novo Holdings investerer i opskalering af dansk PtX-virksomhed

Den danske PtX-virksomhed HPNow har udviklet og patenteret små elektrolyseanlæg til lokal produktion af grøn brintoverilte. Den teknologi har nu sikret virksomheden en investering på i alt 105 mio. kr. fra bl.a. Eifo og Novo Holdings.
19. SEP 2023 15.35

Brintoverilte (Hydrogen Peroxide) er et stærkt og biologisk nedbrydeligt alternativ til klorholdige produkter, og bruges blandt andet til rensning af både drikke- og spildevand indenfor mange industrier verden over.

Det er således en særdeles brugbar ressource, men i dag fremstilles 95 pct. af verdensproduktionen af brintoverilte i en energiintensiv og fossilt drevet proces på få og store fabrikker - og transporteres derefter i høje eksplosive koncentrater og store mængder verden rundt.

Det vil den danske PtX-virksomhed HPNow fra Søborg gøre op med. Og den har allerede udviklet metoden til at gøre det. Virksomheden har udviklet et produktionsanlæg på størrelse med et mindre køleskab, der udelukkende ved brug af vand og elektricitet kan fremstille den nødvendige mængde brintoverilte til den aktuelle applikation lokalt.

Den idé har vækket interesse hos investorer, og virksomheden har netop 105 mio. kr. i en investeringsrunde til udviklingen af virksomheden.

Pengene kommer fra bl.a. fra nye investorer som Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, og Novo Holdings og MatiTech – en sydafrikansk leverandør af bæredygtige vandrensningsløsninger, Men også HPNows eksisterende investorer Evonik Venture Capital og AP Ventures har bidraget til kapitalrejsningen.

- Danske Power-to-X-pionerer som HPNow går foran mod en grønnere fremtid. Fra landbrug til industri repræsenterer deres teknologi, oprindeligt udviklet på DTU, et markedspotentiale på flere milliarder euro for bæredygtig vandbehandling, både når det kommer til miljø, klima og økonomi, siger Jonas Bjaaland, som er investment director hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Investeringen skal bruges til at opskalere HPNows marketing- og salgsfunktioner, den tekniske support og produktionskapacitet.   

- Denne nye investeringsrunde, ledet af fremtrædende investorer som EIFO og Novo Holdings, er en blåstempling af vores teknologi og markedspotentiale. Investeringen gør det muligt for os at tage et stort skridt fremad i virksomhedens udvikling. Med denne stærke opbakning fra nye og eksisterende partnere er vores virksomhed klar til at tage bæredygtig on-site brintoverilte-produktion til næste niveau, siger Ziv Gottesfeld, administrerende direktør hos HPNow.

amp

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet