Dele af EU's statsstøtteordning forlænges med et halvt år

Der er godt nyt for virksomheder, som stadig lider under forhøjede energipriser grundet krigen i Ukraine.
21. NOV 2023 9.10

EU-Kommissionen justerer udfasningen af de midlertidige bestemmelser for statsstøtte til virksomheder i forbindelse med højere udgifter grundet krigen i Ukraine. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tiltagene, som giver mulighed for at give støtte til høje energipriser og opvarmning, bliver forlænget med seks måneder til den 30. juni 2024.

- Med denne justering, kan medlemsstaterne vedligeholde deres støtte under den kommende vinter som et sikkerhedsnet, hvis nogle virksomheder stadig er påvirket af den økonomiske ubalance skabt af Ruslands krig i Ukraine, skriver kommissionen.

Kommissionen hæver også loftet for, hvor meget statsstøtte virksomheder kan modtage under bestemmelsernes sektion 2.1 om "begrænsede støttebeløb".

For virksomheder i agrikultursektoren er det steget fra 1,9 millioner kroner til 2,1 millioner kroner, virksomheder i fiskeri- og vandkultursektoren 2,2 millioner kroner til 2,5 millioner kroner og for virksomheder i andre sektorer lyder loftet nu på 16,8 millioner kroner fra før 14,9 millioner kroner.

Støtte til at dække energiudgifter må kun gives, hvis omkostningerne er betydeligt højere end før energikrisen.

/ritzau/
 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet