Beskyldes for klimahykleri: Sunak, Cameron og kong Charles tager hver deres privatjet til klimatopmø
David Cameron, der udskrev den britiske afstemning om EU-medlemskab, blev for nylig højst overraskende britisk udenrigsminister i Rishi Sunaks konservative regering. (Arkivfoto).
Foto: Frank Augstein/Ritzau Scanpix

Beskyldes for klimahykleri: Sunak, Cameron og kong Charles tager hver deres privatjet til klimatopmø

Den britiske regering "er ikke imod at flyve" og satser på teknologi, lyder det fra Rishi Sunaks talsperson.  
30. NOV 2023 12.15

Briternes toptrio ved klimakonferencen COP28 får plads til at boltre sig på turen til Dubai. Premierminister Rishi Sunak, udenrigsminister David Cameron og kong Charles flyver således i hver deres private jetfly til mødet, som begynder torsdag. Det skriver det britiske medie The Independent.

De britiske toprepræsentanters brug af tre private jetfly har ført til beskyldninger om klimahykleri fra oppositionen. Imens udtaler Rishi Sunaks talsperson ifølge det britiske medie:

- Vi er ikke imod at flyve. Vi ønsker ikke at begrænse offentligheden i at gøre det, og det er vigtigt, at Storbritannien har en stærk tilstedeværelse ved COP28.

Regeringen arbejder på en række tiltag og vil fremme nye teknologier, lyder det. Den fremhæver blandt andet den første flyvning denne uge over Atlanterhavet med en vedvarende type brændstof.

Samtidig lyder det ifølge det britiske medie fra Downing Street 10, at juniorministre og embedsmænd flyver med kommercielle fly. Cameron, der udskrev den britiske afstemning om EU-medlemskab, blev for nylig højst overraskende britisk udenrigsminister.

Kong Charles, der er blevet kendt for at have klima og miljø som mærkesager, har torsdag indledt en række møder på sin to dage lange tur til Dubai. Det første af møderne fandt sted torsdag og var med Nigerias præsident, Bola Ahmed Tinubu. Fredag skal han for første gang som konge levere åbningstalen ved en COP - conference of the parties. Han åbnede også COP26 i Glasgow i 2021 og COP21 i Paris i 2015. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Ved årets klimatopmøde skal der blandt andet være en evaluering af målene i Parisaftalen. Derudover skal der sættes mål for vedvarende energi og energieffektivitet.

Verdens lande aftalte i 2015 at begrænse den globale temperaturstigning til et godt stykke under 2 grader og forsøge at holde den på 1,5 grader. Med de nuværende politiske tiltag er verden imidlertid på vej mod en stigning på 3 grader i dette århundrede, vurderes det.


/ritzau/
 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet