Kæmpe procesmodul til det nye Tyrafelt er netop ankommet
Transportskibet GPO Emerald ved afrejsen fra McDermotts fra det indonesiske værft i Batam. Nu er topsiden ankommet til Tyra feltet i Nordsøen
Foto: Foto: TotalEnergies

Kæmpe procesmodul til det nye Tyrafelt er netop ankommet

Det 17.000 tons tunge procesmodul til det nye Tyra-felt i Nordsøen er nu ankommet. Nu venter kranskibet Sleipnir på et løft på 17.000 tons!
KORT NYT3. OKT 2022 15.58

Claus G. Theilgaard

NORDSØEN: Modulet blev i begyndelsen af september sendt afsted McDermotts værft i Batam, Indonesien ombord på transportskibet GPO Emerald, viser Marine Traffic, hvor man kan følge skibsfarten online.

Procesplatformen har været under konstruktion siden oktober 2018, og der er brugt mere end 18,8 millioner arbejdstimer på at bygge den. Beboelsen er blevet installeret. Den blev bygget i Italien.

Kranskibet Sleipnier er også i området og flytte det 17.000 tons tunge og 47 meter høje modul på plads. Det bliver et af de hidtil tungeste krankøft til havs.
 
Fakta om procesplatformen 
Platformen er 17.000 tons tung, 47 meter høj og måler cirka 16.300 kvadratmeter – svarende til størrelsen af mere end to fodboldbaner. 

Den består af 19 rum herunder luftkompressorrummet, flere værksteder og strømforsyningsrummet. Platformens kablerne ville strække sig 783 kilometer hvis de sættes sammen – svarende til afstanden fra Esbjerg til Amsterdam.

Procesplatformen er bygget med produkter og materialer i højeste kvalitet, og der er sensorer placeret på alt det kritiske udstyr (f.eks. kompressorer, pumper, varmeapparater), som løbende indsamler data og vil give kontrolrumsoperatørerne mulighed for at overvåge tilstanden af Tyra II døgnet rundt.

Med brugen af ny teknologi og moderniserede arbejdsprocesser forventer TotalEnergies, at Tyras driftseffektivitet vil stige fra dets nuværende gennemsnit på omkring 80 pct. til mere end 90 pct. når feltet producerer igen. Elektrisk drevne udstyrsmotorer, der forsynes med strøm fra gasturbinegeneratorerne, er blot en af bidragyderne til dette.

Procesplatformen vil være i stand til at behandle 300 millioner standard kubikfod gas om dagen, som kommer fra både Tyra og fem ubemandede satellitfelter, nemlig Tyra Sydøst, Harald, Valdemar, Svend og Roar. 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet