Se billederne:
Semco og Bladt sender transformerstation afsted mod USAs første kommercielle havvindmøllepark

Bladt Industries, Semco Maritime kalder det for en milepæl, at de i fællesskab nu har sendt en transformerstation afsted, som skal indgå i den første amerikanske havvindmøllepark Vineyard Wind 1.
25. MAJ 2023 13.08

10:30 i dag kunne Blandt Industries og Semco Martime sende en transformerstation fra Lindø i Odense og afsted mod USA, hvor den skal udgøre en væstenlig del af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og Avangrid Renewables' havvindmøllepark Vineyard Wind, som bliver USAs første kommercielle havvindmøllepark med en effekt på 800 MW.

- Vi er enormt stolte over at være en del af Vineyard Wind 1, som altid vil have en særstatus, fordi det er den første kommercielle havvindmøllepark, der bygges i USA. For mange år siden var vi en del af de første danske havvindprojekter, da industrien udviklede sig her, og det føles fantastisk at tilføje et nyt kapitel til vores historie med vores involvering i det første amerikanske projekt, siger Klaus Munck Rasmussen, Chief Project Officer, Bladt Industries, i en pressemeddelelse.

Sejladsen fra Odense Havn sker til tiden i forhold til den oprindelige tidsplan, og det er en milepæl for projektteamet fra Bladt Industries, Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører. Vineyard Wind 1 udføres som en EPC-kontrakt, med ISC som underrådgiver, der dækker design, indkøb og konstruktion af den 3.200 tons tunge offshore transformerstation og et 2.000 tons tilhørende jacket fundament med fire pæle, som danner den permanente forankring til havbunden.

Amerikansk fokus

Bladt har stået for stålkonstruktionen af transformerstationen og fundamentet. Design og ingeniørarbejde er udført af Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører, og installation af det elektriske system er også udført af Semco Maritime. Bladt Industries og Semco Maritime har dyrket det amerikanske marked i et stykke tid og er lykkedes med at vinde kontrakter på 7 af de 11 offshore-transformatorstationer, der til dato er blevet tildelt i amerikanske farvande.

Vineyard Wind 1 har siden de tidlige planlægningsfaser fået stor offentlig opmærksomhed. Det skyldes bl.a. at projektet, forventes at sætte skub i havvindindustrien i Massachusetts.

- En flytning af en 3.200 tons konstruktion er ikke noget, vi oplever hver dag, så vi har været spændte på at følge både udskibningen og afsejlingen fra vores side af Atlanterhavet. Vi har følt os i meget trygge hænder hos Bladt Industries og Semco Maritime gennem hele processen. Med komponenterne godt på vej fra Danmark glæder vi os til at byde skibet velkommen her i Massachusetts, siger Klaus S. Møller, CEO for Vineyard Wind.

Efter ankomsten til installationsstedet vil Vineyard Wind LLC udføre installationen af transformerstationen og fundamentet, hvorefter Semco Maritime og Bladt Industries overtager og begynder arbejdet med idriftsættelse af udstyret i løbet af sommeren. Havvindmølleparken skal efterplanen være i drift i år. 

amp

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter