Forbrugere har udsigt til lavere benzinpriser
Faldende oliepriser kan få benzinpriserne til at falde i næste uge, vurderer økonom. (Arkivfoto).
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Forbrugere har udsigt til lavere benzinpriser

Prisen på en tønde råolie er faldet mere end 16 procent på knap en måned. Benzinprisen er fulgt med ned.
17. NOV 2023 9.37

Hvis den voksende liste af juleindkøb begynder at få budgettet til at se stramt ud, kan der muligvis være penge at spare andre steder. Prisen på en tønde råolie er nemlig faldet voldsomt den seneste måned, og benzinpriserne er ikke overraskende fulgt med ned.

Den tendens er fortsat i denne uge, hvorfor der ifølge Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, er udsigt til endnu lavere benzinpriser i næste uge.

- Hvis de aktuelle og lavere priser fra torsdag holder de kommende dage, kan bilisterne igen køre med gode tanker til priser og pengepung, siger han.

Prisfald på råolie slår igennem med nogle dages forsinkelse hos forbrugeren, og det vil i det nuværende tilfælde være mandag eller tirsdag i næste uge, vurderer han.

Prisfald skyldes flere ting

På knap en måned er prisen på en tønde råolie faldet mere end 16 procent. Alene i denne uge er prisen faldet cirka seks procent. Udviklingen kan skyldes flere ting. Først og fremmest viser de seneste tal fra USA, at landets olielagre er voksende, lyder det fra investeringsøkonomen.

- Derudover kan det også skyldes vækstbekymringer. Lavere vækst i USA og EU og fortsat for lav vækst i Kina kan udfordre, siger han.

Når der er udsigt til, at verdensøkonomien begynder at have det svært, vil det som regel også påvirke efterspørgslen på olie negativt.

Til sidst kan det også få betydning for olieprisen, hvis der er en generel forventning om, at konflikten mellem Israel og Hamas ikke eskalerer yderligere, siger Per Hansen.


/ritzau/

This article has been automatically translated from danish.
Hanstholm Havn
Sign up for the newsletter