Energiens Folkemøde: Vi har skabt en verden, hvor naturen svarer igen
Stine Katrine Nørgaard Jensen er i universitetspraktik hos Verdensmålhuset, og hun er klar til tage aktiv del i verdens klimaudfordring. Her er på på Energiens Folkemøde.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DOI.dk

Energiens Folkemøde: ”Vi har skabt en verden, hvor naturen svarer igen”

Der er behov for handling i forhold til klimakrisen. Ung kandidatstuderende i praktik sætter sin lid til tværfaglighed og er klar til at hjælpe andre studerende.
25. SEP 2023 14.59

Det er hands-on til Energiens Folkemøde, og en af standene tilhører Verdensmålshuset, der blandt andet arbejder aktivt med at formidle verdensmålene ud til unge og studerende. Korrekt affaldssortering på tid lyder måske ikke tillokkende, men en mor med sine to børn fra Assens springer på den knap et minut lange udfordring. Bagefter bliver affaldet gennemgået med en lille feedback undervejs.

- Pillepakker skal faktisk i restaffaldet, for der er flere slags materialer, der ikke kan skilles ad, forklarer Stine Katrine Nørgaard Jensen til familiemoderen, der kort efter får sin tid og score på tavlen med en god tid.

Stine Katrine Nørgaard Jensen er studerende på uddannelsen Master of Science in Environmental and Resource Management på uddannelsen Environmental Ressource Management på SDU i Esbjerg, og en del af uddannelsen foregår med et halv års praktik i Verdensmålshuset. Hendes bachelor var dog lidt en anden retning med kultursociologi, men det var der en god grund til. Hun er nemlig ved at forene det samfundsvidenskabelige med den grønne teknologi og ressourceøkonomi.

- Vi er ved at løbe tør for ressourcer, som vores jord giver os på grund af den måde, som vi har indrettet på. Men nu er de udfordringer, som vi står overfor for komplekse, de kræver samarbejde på tværs af fagligheder og erhverv, forklarer den 28-årige studerende.

Green Camp i Esbjerg 

Hun har også en begrundelse klar til, hvorfor det er nødvendigt.

- Vi har skabt en verden, hvor naturen svarer igen med ekstreme vejrsituationer og temperaturstigninger. Det betyder meget for mig, at der er konstruktivt fokus på løsninger, så vi kan være i den verden, vi har skabt. Det er mit drømmescenarie, at være sammen alle om at gøre noget i fælleskab, så vi kan rumme at være i det, fortæller Stine Katrine Nørgaard Jensen, der med sin praktik allerede springer ud i et projektet Green Camp, hvor studerende fra SDU og AAU får stillet en række cases i et tredages forløb. Det er virkelige cases fra virksomheder, hvor de studerende får mulighed for at komme med løsningsforslag. 

Verdenmålshuset og Stine Katrine egen rolle er allerede klar.

- Vi bidrager med case-baseret læring. Jeg kommer til at stå for casene og hjælpe til. Mit mål er at hjælpe dem med at se, hvem der kan hvad og afhjælpe konflikter, hvis de skulle opstå, fortæller Stine Katrine Nørgaard Jensen.

Green Camp er åben for alle kandidatstuderende på SDU og AAU i tre dage fra den 4.-6. oktober. De studerende kan deltage uanset deres studieretning, for her er tværfagligheden nemlig i højsæde. Det virker måske som kort tid til at finde nye bæredygtighedsløsninger til virksomhederne, men det er Stine Katrine Nørgaard Jensen ikke enig i.

- Man kan nå virkelig meget på tre dage, fortæller hun resultater som kan ende med at bliver implementeret af virksomhederne.

- Nogle gange kender virksomheder resultatet i forvejen, og andre gange kommer der noget nyt ud af det. Det hele kommer an på, at man tænker innovativt, fortæller Stine Katrine Nørgaard Jensen og tanken om, at de universitetsturende leverer bedre resultater end skoleelever, maner hun til jorden:

- Man skal ikke undervurdere femte klasses eleverne. De har ikke tillært sig begrænsninger, som vi voksne har. De stiller de gode spørgsmål. 

 

 

 

 

 

 

Hanstholm Havn
Tilmeld dig nyhedsbrevet